Monday, August 27, 2012

TAVUK ŞiNİTZEL TARİFİ...















Bu dünyanın en büyük nimetlerinden biri bence tavuk etidir.Beyaz etin yerini hiç bir şey tutmaz vallahi.Sağlıklıdır,kalorisi düşüktür falan derken bir hafta yemesen kendini özlettirir.Şnitzel yapımını bilmeyen yoktur ama yeni yemek yapanlar veya bilmeyenler için bir de benden tarif alın bakalım :)Yapımı kolay lezzeti müthiştir...


MALZEMELER

500 gr tavuk göğsü(fileto)

2 yumurta

tuz

karabiber 

pulbiber

kekik

un

galeta unu

kızartmak için: sıvıyağ


YAPIMI


Fileto olarak kesilmiş göğüs etlerini önce tuz,karabiber ve kekik ile harmanlıyoruz.Bunları önce una,sonra çırpılmış yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.Zaten yaklaşık 2 dakika gibi bir zamanda kızarıyor çok fazla karartmadan kızartmanızı tavsiye ederim.


NOT:önceden etleri sütte bekletirseniz çok daha lezzetli bir sonuç elde edersiniz...


Afiyet olsun....

No comments:

Post a Comment