Wednesday, August 8, 2012

Patlıcan Mücver Tarifi

4-5 kişilik
10 dakika
Pişirme ısısı ve süresi
Tencerede orta ateşte 15 dakika

Malzemeler


Patlıcan (3 adet)
Beyaz peynir (50-60 gram)
Yumurta (2 adet)
Yeşil soğan (5 adet)
Maydanoz (1 tutam)
Dereotu (1 tutam)
Un (3 çorba kaşığı)
Sıvıyağ (2 su bardağı)
Kuru nane (1 tatlı kaşığı)
Tuz ve karabiber


Püf Noktası


Patlıcanların acılığının gitmesi için tuzlu suyun içinde bekletin. Sudan aldığınız patlıcanların suyunu çıkarın. Böylece patlıcanların acılığı gitmiş olur. Patlıcanları kızgın yağda kızartmanız tavsiye edilir.


PATLICAN MÜCVER VİDEOSU


Adım Adım Pişirme

1-
3 adet patlıcanın alacalı bir biçimde kabuklarını kesin ve derin çukur kaba alın. Patlıcanı önce ince dilimleyin ve çok küçük küpler halinde kesin ve bir kaba alın.


2- 5 adet yeşil soğanı ince halkalar şeklinde doğrayın ve kaba patlıcanların üzerine ekleyin. 1 tutam maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın. Maydanoz ve dereotlarını çukur kaba ekleyin.


3- 3 çorba kaşığı unu ve 2 adet yumurtayı kabın içine kırarak karıştırın. 50-60 gram beyaz peyniri kabın içine rendeleyin. Üzerine yeterince karabiber, tuz ve kuru naneyi serpin ve iyice karıştırın.


4- Tencereye 2 su bardağı sıvıyağ koyun ve kızdırın. Hazırladığınız harcı bir kaşık ile kızgın yağa bırakın. Yanmamalarına özen göstererek her iki tarafının da pişmesini sağlayın. Pişen mücverleri kağıt bir peçeteye alarak yağının alınmasını sağlayın ve servis yapın.







Tagged with: Patlıcan Mücver Tarifi

No comments:

Post a Comment