Sunday, September 9, 2012

Baklava Yufkasından Tahinli Rulo

reklam Yarım paket hazır baklavalık yufka1 su bardağı tahinYarım su bardağı zeytinyağıYarım su bardağı ayçiçeği yağı1 çay bardağı toz şeker300 gr.dövülmüş iç ceviz


Üstü için;



Tahin, şeker ve yağ karışımlarını derin bir kapta karıştırıyoruz.Hazır baklava yufkamızdan geniş tarafı önümüzde olacak şekilde alıyoruz. Karıştırdığımız harcı yumurta fırçasıyla ince bir tabaka halinde sürüyoruz. 2. yufkayı üstüne koyuyoruz harcımızı tekrar sürdükten sonra cevizimizi serpiyoruz. Alt kısmından başlayarak sıkı bir şekilde sararak rulo haline getiriyoruz. 3 parmak aralıklarla kesiyoruz.kestiğimiz parçaları tepsiye diziyoruz.( karışımımız yağlı olduğundan tepsimizi kesinlikle yağlamıyoruz.) Bu şekilde tepsimiz doluncaya kadar aynı işlem devam eder. 200 C lik fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirilir. Pudra şekeri serpilerek servis yapılır. Oldukça bereketli olduğundan eğer tahmininizden fazla olur ise 3 aya kadar pudra şekeri dökmeden saklayabilir, misafirlerinize ilk gün ki lezzetiyle ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun..

Tarifi beğendiyseniz paylaşın: Kaydet & Yazdır: Kategoriler: Sizden Gelen Tarifler, Tatlı Kurabiyeler, Tatlı Tarifleri Etiketler: ayçiçek yağı, baklava yufkası, ceviz, pudra şekeri, şeker, tahin, zeytinyağı

No comments:

Post a Comment